Önskelista online

Önskelista online


Det finns många fördelar med att använda en digital önskelista då det är enkelt och smidigt för din familj och vänner och du kommer verkligen att få vad du önskar. Det är också roligt att skapa en önskelista, speciellt då din digitala önskelista är gratis.


  Se exempel på önskelistaDigital önskelista


Ska du snart gifta dig eller fylla år och ställa till med en stor fest? Vad önskar du dig? Snorklingsutrustning, en fin ljusstake eller ett par särskilda löparskor för terränglöpning? Kurslitteratur, mysiga morgonrockar eller en ny kaffebryggare som skapar snygga figurer i skummet? Vill du vara säker på att verkligen få vad du önskar dig, då bör du satsa på en digital önskelista. Förutom att du kommer att få roligare presenter, så hjälper du även din familj och dina vänner genom att de vet exakt vad du vill ha - en riktigt win-win.

En digital önskelista fungerar som så att du skapar ett gratis konto och sedan länkar till de presenter som du önskar. När du har skapat din lista skickar du ut den till alla som ska komma till födelsedagsfesten, bröllopet, dopet eller vill ge dig en julklapp. Förutom att dina vänner ser vad du verkligen vill ha, så kommer de samtidigt att se vilka presenter som redan är inköpta av någon annan. Om du önskar ett nytt tangentbord till din iPad och din farmor köper ett tangentbord, kommer resten av de personer som fått din digitala önskelista att kunna se det. En önskelista online är särskilt användbar vid större fester som bröllop, jämna födelsedagar och dop.


Snabbt och smidigt


En stor fördel med en önskelista online är att det är så smidigt. Om du är inbjuden till ett bröllop eller ett stort kalas då någon vän fyller jämnt, så är det alltid mycket att tänka på innan tillställningen. Eftersom de flesta av oss hinner flytta flera gånger innan vi ens fyllt 30 år, är det inte ovanligt att festen eller bröllopet också är i en annan stad. Du ska planera resan till evenemanget, kanske boka biljett och hotell. Du behöver också snygga kläder och om du ska åka bort över en helg behöver du se till att du har passande kläder för hela helgen. Ovanpå allt så ska du köpa en riktigt bra present vilket nästan är det svåraste. Skulle du hitta den ultimata presenten till brudparet, syrran eller bästa kompisen, så kan du ju inte vara riktigt säker på om någon annan också har köpt en likadan pryl. Vid stora fester brukar presenterna kosta lite mer och då känns det än viktigare att det verkligen blir rätt. Om du vet att din kompis önskar sig nya slalompjäxor och du råkar se just ett par som bör passa på rea, så kan det bli lite problematiskt att köpa dem. Dels är du troligtvis inte helt säker på storleken och vilken pjäxa din kompis verkligen vill ha, dels kan man inte alltid lämna tillbaka om det är inköpt på rea, om det skulle råka bli fel. Tänk då vad skönt om du har en digital önskelista att följa. Du går in på listan, tittar på de olika presenterna som brudparet eller födelsedagsbarnet önskar och beställer den exakta presenten! Om personen då önskar ett par särskilda löparskor, en klänning eller slalompjäxor, så kan du vara säker på att du kommer att köpa både rätt märke, rätt färg och rätt storlek.


Du sparar både tid och pengar


En stor fördel med en önskelista online är att du, vare sig du ska ge eller få presenter, kommer att spara både tid och pengar. Låt oss säga att du håller på med hästar och behöver en ny säkerhetsväst. Till jul får du både en säkerhetsväst av din mamma och bästa kompisen. Dels måste du besluta dig för vilken av de två västarna som du ska ha kvar, dels så måste du gå till butiken och lämna tillbaka den ena västen. Troligtvis är västarna köpta online och då räcker det inte heller med ett kvitto. Du måste be den person som gav dig julklappen om hjälp. Presenten måste skickas tillbaka och så måste du få en ny present. Okej, det sistnämnda kan ju vara riktigt trevligt, men det tar tid. De flesta av oss känner oss också lite otacksamma att inte ta emot och använda den present som vi har fått. Tänk vad smidigt det skulle ha varit om du haft en digital önskelista som du kunnat skicka till både släkt och vänner. Du går in på webb-shoppen, klickar för både färg, märke och storlek och lägger snabbt upp det på önskelistan. Om din mamma köpt en väst åt dig, så kommer din kompis ha sett det när det tydligt syns i den digitala önskelistan att västen redan är köpt. Då kan din bästa kompis istället titta på vad som finns kvar att ge dig, klicka sig vidare via önskelistan och sedan snabbt beställa hem presenten. Alla spar tid på det sättet.

Men man sparar också pengar, kan man säga. Om du ska åka på bröllopsfest och måste bo borta över helgen, så kommer det troligtvis kosta en del. Förutom att du måste ha både festkläder, bilbränsle eller biljett, och boende, så behöver du också lägga pengar på en riktigt fin present. Eftersom hela helgen kommer att kosta ganska mycket, så kan du behöva ha koll på utgifterna. Då är det skönt om dina vänner skapat en önskelista online som du kan utgå ifrån. Då kan du titta på vad de olika presenterna kostar och köpa den present som passar just din plånbok. Samma brudpar kan önska sig en ny cykel för 9 000 kronor, likväl som ett snyggt diskställ för 200 kronor. Något för allas plånbok och lika uppskattade presenter. Genom att skapa en önskelista online och medvetet önska presenter och julklappar i olika prisklasser, så hjälper du också alla dina gäster att verkligen kunna köpa prylar som du kommer att uppskatta, samtidigt som alla känner att de har råd med både fest och gåva.


Till vad passar en digital önskelista?Till bröllopet


En digital önskelista är perfekt till ett bröllop med många gäster, ofta släkt och vänner, som behövt resa långt. Det är inte heller alla gäster på ett bröllop som kanske vet exakt vad just du och din älskade önskar. Då kommer den digitala önskelistan att göra succé. De får en inbjudan till både festen och en lista att utgå ifrån. Tänk på att skapa den digitala önskelistan i tid, så att gästerna verkligen hinner titta igenom listan, beställa och få hem presenterna. Genom att kunna skicka en lista till gästerna behöver du inte heller vara orolig att du får en massa prylar som bara kommer att stå och samla damm. Hur många gånger har vi inte fått något som vi egentligen inte vill ha? Om det är en billig sak, som en mugg eller en pocketbok är det okej. Vi vet ju att den inte kostat så mycket och att personen som gett oss presenten troligtvis kommer att glömma bort den. Då kan vi ge den till en second hand-butik efter ett par år. Men om det är något lite finare eller dyrare, som en tavla, kläder eller skål, så kan det bli jobbigt. Och på bröllop är det ofta finare och dyrare presenter som gäller. Om du vill vara säker på att din kompis som älskar mycket färg och gärna tillverkar egna saker, inte ska skapa en stor skål som inte passar i ert hem, så är det smart att vara tydlig med en önskelista som kompisen kan utgå ifrån. Det kan ju också vara så att du sagt att du skulle behöva en fin fruktskål och att din pappa köper en fruktskål som han tycker är jättefin, men som kanske är alldeles för stor för den byrå som du tänkt att fruktskålen ska stå på. Eller så vill du verkligen inte ha en fruktskål, utan ett bra stativ till din kamera, ett fodral till ditt digitala piano eller ett särskilt skydd till din iPad. Användbara saker som du verkligen kommer att ha nytta av. Visst, när ni står framför presentbordet på bröllop så kommer ni att veta vad de flesta paketen innehåller. Överraskningen blir ju å ena sidan inte så stor, å andra sidan kommer ni inte att behöva låtsas bli glada för presenter som ni inte vill ha och ni kommer verkligen också att använda gåvorna.


Dopfesten


Ett dop är ett tillfälle då det passar jättebra med en digital önskelista, särskilt om barnet är så litet att det är svårt att köpa något utifrån intressen. Många presenter är lite lika varandra, ofta med barnets namn. Då underlättar det verkligen att gästerna kan gå in på den digitala önskelistan. Istället för att dopbarnet får tre silverhalsband, så får det bara ett. Som föräldrar kan ni då också önska användbara saker som extra regnskydd till barnvagnen, större bilstol eller något annat som ni behöver för att den lilla verkligen ska må bra.


Födelsedagsfesten


Den digitala önskelistan passar verkligen inför ett födelsedagskalas, särskilt om du fyller jämt och vill ställa till med en stor fest. Du skickar ut inbjudan och din önskelista. Dina gäster kan enkelt se vad du önskar dig. Det är skönt att komma till en fest och veta att man köpt precis rätt sak till födelsedagsbarnet, vare sig personen fyller 18, 40 eller 80 år. Den digitala önskelistan hjälper både dig som bjuder in och alla dina gäster.


Skapa din önskelista nu


Med direktkoppling till flera kända butiker har det aldrig varit enklare att skapa en digital önskelista. Vår tjänst är helt gratis att använda och snabb att komma igång med. Ni är varmt välkomna att testa om Presentlistan är rätt för ert evenemang.
  Skapa önskelista